FinansWatch

Avis: Investorer kræver bankfyringer

Investorerne vil se konkrete og meget præcise spareplaner fra bankerne, hvor udmeldinger om naturlig afgang ikke er nok, skriver Børsen. (Opdateret 08.19)

De er i fuld gang, bankerne, med at skære i omkostningsbasen, hvor den tungeste post, medarbejderne, skal lettes over de kommende år. Både Nordea, Jyske Bank, Sydbank og Spar Nord har gennemført markante fyringsrunder i løbet af de seneste måneder, men det stopper ikke nødvendigvis der, skriver Børsen.

"Omkostningsbesparelser og omstrukturering vil være et stort tema på tværs af alle bankerne. Banker der er langsomme til at gøre dette, vil komme under stigende pres fra resten af markedet til at følge i de andre bankers fodspor. Konkrete planer har mere troværdighed end løfter,” siger Nick Anderson fra finanshuset Berenberg Bank i et interview med Bloomberg.

Konkrete detaljer, tak

Det er ikke kun i Danmark, at bankdirektørerne går organisationen efter med en tættekam for at finde overflødigt fedt.

Også andre nordiske banker som SEB og DnB Nor er kommet med udmeldinger om, at man ser aktivt på omkostningssiden, men det er ikke nok, lyder det fra en analytiker.

“Vi har hørt snak om, at de nordiske banker fyrer, men vi investorer har brug for mere konkrete detaljer om, hvad de har planer om at gøre, for at vurdere om det er nok,” siger Espen Furness, fondsforvalter i Storebrand Asset Management til Bloomberg.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs