FinansWatch

Investorer kræver nye bankfyringer

De nordiske storbankers sparetiltag er for små og ukonkrete, lyder kritikken.

Både Danske Bank, Nordea, Sydbank og Jyske Bank har inden for den seneste måneds tid annonceret fyringsrunder og andre sparetiltag. Og det samme har flere af de øvrige nordiske storbanker.

Men spareplanerne er for ukonkrete og i de fleste tilfælde slet ikke omfattende nok, lyder kritikken ifølge Bloomberg News fra flere investorer.

Portefølje-forvalter ved kapitalforvaltningsselskabet Storebrand Asset Management Espen Furnes kræver, at bankerne i forbindelse med de kommende kvartalsregnskaber fremlægger mere præsice planer.

"Vi har hørt en snakken om fyringer i nordiske banker, men vi som investorer ønsker at se mere konkrete detaljer for, hvad de planlægger at gøre, så vi kan vurdere, om de gør nok. Det er indlysende, at bankerne bliver nødt til at skære i omkostningerne, så de kan levere indtjeningsvækst trods den økonomiske afmatning," siger Espen Furnes til Bloomberg News.

Voksende pres

Den økonomiske vækst ligger underdrejet i store dele af Europa, og den fortsatte statsgældskrise og likviditetskrise i banksektoren levner ikke de store håb for en snarlig vending. Snarere tværtimod.

Og i takt med, at håbet om et opsving falmer og myndighedernes kapitalkrav til finanssektoren øges, kommer bankernes indtjeningsevne under stadig større og større pres.

"Omkostnings-besparelser og restruktureringer vil komme stærkt i fokus for alle banker. Banker, som er sløve på dette felt, vil komme under voksende pres fra markedet for at følge i fodsporene på de banker, der gør noget. Planer er mere tillidsvækkende end løfter," siger Nick Anderson, analytiker ved Berenberg Bank i London, til Bloomberg.

Nordea aflægger onsdag morgen som den første af de store nordiske banker regnskab for 3. kvartal.

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs