FinansWatch

Pengeinstitut videregav hemmelige oplysninger

Finanstilsynet indskærper over for et unavngivent pengeinstitut, at man skal respektere kundernes fortrolige oplysninger.

Pengeinstitutter må ikke bare fortælle ejendomsmæglere, at de har skudt en kundes låneansøgning ned uden først at spørge kunden. Det indskærper Finanstilsynet i en påtale overfor et pengeinstitut, man har valgt at anonymisere.

"Det pågældende pengeinstitut har videregivet oplysninger om afslag på finansiering af et boligkøb vedrørende en mulig kunde til en ejendomsmægler. Pengeinstituttet har videregivet oplysningerne uden at indhente et samtykke fra den mulige kunde til videregivelsen," skriver tilsynet og fortsætter:

"Det følger af paragraf 117, stk. 1 i lov om finansiel virksomhed, at ansatte ikke uberettiget må udnytte eller videregive fortrolige oplysninger, som de under udøvelsen af deres hverv er blevet bekendt med. Det helt klare udgangspunkt for anvendelsen og fortolkningen af reglerne om videregivelse af fortrolige oplysninger i lov om finansiel virksomhed kapitel 9, er, at en videregivelse kræver kundens specifikke samtykke."

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs