FinansWatch

Max-krak godt nyt for banker

Moody's peger tommelfingeren opad for de danske banker, efter at Bankpakke IV for første gang har vist sig at virke. Men det er ikke sikkert, at det lykkes næste gang, påpeger funding-ekspert. 

Det er positivt for de danske banker, at en blødere afvikling af en krakbank har vist sig at virke i praksis. Sådan lyder meldingen fra det magtfulde kreditvurderingsfirma Moody's, der i går i en skrivelse afsagde sin dom over brugen af Bankpakke IV ved Max Banks krak.

Essensen er, at indlånere eller seniorkreditorer, som det hedder på banksprog, ikke taber penge, som de gjorde ved Amagerbanken og Fjordbank Mors, hvor det for tiden ser ud til, at henholdsvis 16 pct. og 25 pct. af seniorgælden blev tabt. Det vurderer Moody's som »kreditpositivt« for de danske banker.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs