FinansWatch

Wells Fargo skuffer trods stigende indtjening

Storbanken Wells Fargos kvartalsregnskab bliver ikke taget godt imod af de amerikanske investorer trods en bundlinje, der var bedre end sammenligningsperioden og præcis på niveau med analytikernes forventning.

Helt præcist tjente banken 0,72 dollar per aktie i tredje kvartal, hvilket også var det tal, analytikerne ifølge Bloomberg News i gennemsnit havde sat næsen op efter.

Den samlede indtjening, 4,06 mia. dollar, var endda 22 pct. bedre end samme kvartal i 2010, men lige lidt hjalp det: i førmarkedet handles Wells Fargo-aktien 4,2 pct. lavere i 25,55 dollar på børsen i New York.

Forklaringen skal ifølge en analytiker findes i den lavere rentemarginal, banken har måttet døje med i kvartalet. Nettomarginalen faldt til 3,84 pct. mod 4,01 pct. i andet kvartal.

"I dette lavrenteklima, tror jeg investorerne er meget fokuseret på marginalernes retning, og Wells Fargo var lidt svagere end forventet på rentemarginalen," siger analytiker David George fra Robert W. Baird & Co. til Bloomberg News.

/Ritzau Finans/

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs