Finanstilsynet og problembanker skændes om ejendomme

Tre ud af fire ejendomsengagementer bliver nedvurderet, når Finanstilsynet har været på besøg i en presset bank. To ud af tre besøg resulterer i krav om flere nedskrivninger.
Foto: STROYER TORBEN
Foto: STROYER TORBEN

Landets mest pressede banker får besøg mindst én gang om året. Og de besøg udløser i langt de fleste tilfælde hug til bankernes vurdering af ejendomsengagementer og manglende vilje til at tage tilstrækkelige nedskrivninger. Hug, der ofte fører til krav om mere kapital.

Sådan opsummerer Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard i dag tilsynets indsats på Nykredits kapitalmarkedsdag.

Tre ud af fire ejendomsengagementer bliver nedvurderet, mens to ud af tre besøg resulterer i krav om flere nedskrivninger og i krav om mere kapital.

19 fald

Samtidig har udlånsfald og bankdød ifølge tilsynet alene i løbet af 2011 reduceret den pressede andel af den danske banksektor fra 3 til 2 pct. af den samlede balance, og fra 4,1 pct. af det samlede udlån til 2,7 pct. i dag.

Max Bank, Fjordbank Mors og Amagerbanken tegnede sig ifølge Finanstilsynet tilsammen for 1,2 pct. af den samlede balance.

Tilsynet opsummerer også antallet af vaklende banker, der enten er overtaget eller faldet siden 2008, og får det nu til 19.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også