FinansWatch

Svensk finansminister advarer om sårbar banksektor

De svenske banker er blandt de mest sårbare i Europa, da landet står uden for euroen og dermed ikke har adgang til den likviditet, ECB stiller til bankerne i Eurozonen.

Det siger den svenske finansminister Anders Borg til Dagens Industri.

Derfor er Sverige og de svenske banker blandt de mest sårbare i forhold til at blive ramt af gældskrisen, vurderer Borg.

- Vi er afhængige af vores egen centralbank og vores egen krone, og derfor er vi mere sårbare end mange andre lande. De svenske bankers finansiering i udenlandsk valuta er samtidig øget i de sidste 4-5 år. Det udgør en alvorlig stabilitetsrisiko for svensk økonomi, sagde Anders Borg.

Anders Borg talte mandag dunder mod de svenske banker og foreslog en likviditetsafgift for at styrke den svenske valutareserve. De svenske banker har dog meldt ud, at de mener der er en uhyggeligt dårlig idé.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs