Avis: Danske virksomheder på katastrofekurs

Kreditchefer og erhvervschefer i bankerne udtrykker bekymring. Bl.a. over detailhandlen.
Af Kasper Kronenberg

Børsen skriver i dag, og henviser til friske tal fra kreditvurderingsbureauet Soliditet, at helt op mod hver anden danske virksomhed risikerer at komme ud af 2011 med røde tal på bundlinjen.

De nye tal fra Soliditet afslører overraskende, at 44 pct. af de virksomheder, som har afsluttet årsregnskaberne i første kvartal 2011, har røde tal. Det vil betyde endnu værre tal for resten af året, fordi den økonomiske situation er betydeligt forværret siden første kvartal, vurderer analysechef Niels Leth fra SEB Enskilda.

René Ostenfeld, der er risikospecialist i Soliditet, vurderer, at antallet af underskudsgivende selskaber vil nå et niveau, som da finanskrisen rasede hårdest, og en række af virksomhederne ikke vil overleve.

Ikke tilpasset sig

“Vi havde undervurderet, at den tunge ende var så tung. Der er en del gode virksomheder, men der er en tung ende, som ikke har tilpasset sig og ikke vil overleve,” siger René Ostenfeld.

Både hos Nordea og Danske Bank kalder man situationen alvorlig, mens erhvervskundedirektør Henrik Søndergaard Frederiksen fra Danske Bank ikke er så overrasket over de sløje tal.

Hos Spar Nord Bank kan kreditchef Knud Kristensen fornemme krisen.

“Der er nogle sektorer, der har det rigtig svært. Eksempelvis har detailhandlen det meget svært lige nu i bredeste forstand. Forbrugerne er meget tilbageholdne, og det rammer detailhandlen. Man kan sige, at detailhandlen har det lige så svært nu, som under finanskrisen,” siger Knud Kristensen.

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også