FinansWatch

Avis: Danske virksomheder på katastrofekurs

Kreditchefer og erhvervschefer i bankerne udtrykker bekymring. Bl.a. over detailhandlen.

Børsen skriver i dag, og henviser til friske tal fra kreditvurderingsbureauet Soliditet, at helt op mod hver anden danske virksomhed risikerer at komme ud af 2011 med røde tal på bundlinjen.

De nye tal fra Soliditet afslører overraskende, at 44 pct. af de virksomheder, som har afsluttet årsregnskaberne i første kvartal 2011, har røde tal. Det vil betyde endnu værre tal for resten af året, fordi den økonomiske situation er betydeligt forværret siden første kvartal, vurderer analysechef Niels Leth fra SEB Enskilda.

René Ostenfeld, der er risikospecialist i Soliditet, vurderer, at antallet af underskudsgivende selskaber vil nå et niveau, som da finanskrisen rasede hårdest, og en række af virksomhederne ikke vil overleve.

Ikke tilpasset sig

“Vi havde undervurderet, at den tunge ende var så tung. Der er en del gode virksomheder, men der er en tung ende, som ikke har tilpasset sig og ikke vil overleve,” siger René Ostenfeld.

Både hos Nordea og Danske Bank kalder man situationen alvorlig, mens erhvervskundedirektør Henrik Søndergaard Frederiksen fra Danske Bank ikke er så overrasket over de sløje tal.

Hos Spar Nord Bank kan kreditchef Knud Kristensen fornemme krisen.

“Der er nogle sektorer, der har det rigtig svært. Eksempelvis har detailhandlen det meget svært lige nu i bredeste forstand. Forbrugerne er meget tilbageholdne, og det rammer detailhandlen. Man kan sige, at detailhandlen har det lige så svært nu, som under finanskrisen,” siger Knud Kristensen.

 

 

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs