FinansWatch

Sohn sætter sin lid til Finansiel Stabilitet

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn er tilfreds med salget af Max Bank, selv om staten endnu en gang hænger på de dårligste lån.

Foto: CATHRINE ERTMANN, Jyllands-Posten

Selv om alle privatkunder I Max Bank er solgt til Sparekassen Sjælland, kommer den danske stat alligevel til at betale for de dårlige udlån i Max Bank, der er overdraget til Finansiel Stabilitet. Tabet skulle opvejes af den pris, Sparekassen Sjælland har givet for de private kunder.

Det fremgår af Bankpakke IV, at alle interesserede pengeinstitutter skal have mulighed for at byde på den nødlidende bank, men ifølge FinansWatch' oplysninger har kun to pengeinstitutter været til forhandlinger.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) er tilfreds med den måde, Max Bank er blevet håndteret på.

Er du tilfreds med den pris, Sparekassen Sjælland har givet for Max Bank?

"Jeg kan ikke gå i detaljer med buddet, men jeg er meget glad for den måde, salget er blevet håndteret på," siger Ole Sohn til FinansWatch.

Ingen tvivl om bankpakke

Købsprisen er jo det, der skal sikre, at statens tab bliver så lille som muligt. Det fremgår af Bankpakke IV, at alle interesserede pengeinstitutter skal kunne byde, men ifølge FinansWatch' oplysninger har kun to banker været til forhandling. Er du tilfreds med det?

"Jeg har fuld tillid til, at Finansiel Stabilitet har sikret den bedst mulige aftale," siger Ole Sohn.

Men flere bydere kunne vel principielt have betydet en højere salgspris?

"Der må jeg sige, at jeg har fuld tillid til Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet. Jeg er glad for, at vi har kunnet løse situationen, uden indskud går tabt," siger Ole Sohn.

Der har i medierne hersket tvivl om, hvorvidt Bankpakke IV kunne benyttes, fordi den ikke er vedtaget i Folketinget endnu. Ole Sohn fortæller til FinansWatch, at der fra Erhvervsministeriets side ikke har været tvivl, idet aktstykket blev godkendt allerede før valgkampen, og at det har været gældende lige siden, selv om det formelt set ikke har været behandlet i folketingssalen endnu.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs