FinansWatch

Finanstilsynet stillede tungt krav til Max

Max Bank og Finanstilsynet var voldsomt uenige om bankens solvensbehov.

Foto: STROYER TORBEN

11,3 pct. Sådan lød Max Banks egen opgørelse af bankens individuelle solvensbehov d. 30.6. Lidt mere end tre måneder senere dukkede Finanstilsynet op med et andet tal.

18 pct. Og dermed var Max Bank, der ved halvåret havde en solvensprocent på 14 reelt stendøde. Men bankens går ikke ned uden et spark til tilsynet, der ifølge bestyrelsen og adm. direktør Henrik Lund har taget fejl:

"Det skal understreges, at det er bestyrelsens holdning, at det af Finanstilsynet fastsatte solvenskrav er for højt, men bestyrelsen erkender i den foreliggende situation, at en afvikling via den nye Bankpakke IV, model II er den bedste løsning. Her lider ingen simple kreditorer eller indlånere tab - heller ikke indlånere med et indestående over 750.000 kr.," skriver banken og gør klart, at det var sikkerheden i bankens nyere ejendomsengagementer, der skilte tilsyn og bank.

Max Bank kom i foråret med en ambitiøs nedskæringsplan, der indebar frasalg af dele af banken, og har ifølge meddelelsen også ledt efter fusionspartnere. Begge dele aldeles uden held:

"(...)banken (har, red.) afsøgt mulighederne for både fusion og salg af hele eller dele af banken - uden det har ført til resultat. Desværre må banken nu konstatere, at bankens kreditbog på grund af tidernes ugunst er blevet forværret og at banken ikke kan leve op til de øgede kapitalkrav, som Finanstilsynet har pålagt banken."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs