FinansWatch

Nordea: Konkurrencen taget af på erhvervsfronten

Konkurrencen på udlån til erhvervsvirksomhederne er mere normal end den var i starten af året, vurderer Anders Jensen fra Nordea.

Bevæbnet med optimistiske lommeregnere kom de flyvende til Danmark for at få del i den vækst i dansk erhvervsliv, der tegnede sig i starten af året. Udenlandske aktører fik igen smag for at låne penge ud til danske virksomheder, og tilbage i april måned i år var den tidligere Nordea-direktør Peter Schütze ude og tone rent flag på vegne af den pan-nordiske storbank, at der i en række tilfælde blev givet så aggressive lånetilbud i markedet, at Nordea måtte trække sig og overlade scenen til de sultne aktører, hvoraf en række af disse spillere havde statskapital i ryggen.

”Når vi tager regnemaskinen frem, så kan vi ikke låne ud til de marginaler, som vi ser nogle konkurrenter låne ud til. Det kan godt være, at de kan få det til at hænge sammen nu, men om tre år, så tror vi, at der er nogle, der får problemer, i takt med at de øgede kapitalkrav tager til. Så vi må melde pas en gang imellem, specielt hvis kunden blot ønsker et enkelt engagement hos os,” lød det den 28. april fra Schütze til FinansWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Mægler: Afkastlussing kan sætte skub i produktudvikling

Pensionister i pengenød: Ender 2022 med at tildele danske pensionister med udbetalinger fra et markedsrenteprodukt en lavere pensionsudbetaling, kan næste skridt være produktudvikling, siger partner i mæglervirksomheden Willistowerswatson, Erik Kongsted.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs