FinansWatch

Barnier: Vi kigger mest på Sverige og Tyskland

De danske erfaringer med Bankpakke III indgår i EU-kommissær Michel Barniers overvejelser frem mod en fælleseuropæisk model – men han kigger mere til Sverige og Tyskland, forklarer kommissæren overfor FinansWatch.

Foto: Virginia Mayo

Den magtfulde EU-kommissær Michel Barnier er langt om længe på vej med det lovforslag, de danske politikere havde for øje, da de indførte Bankpakke III. Men selv om erfaringerne med den danske lov indgår i kommisærens overvejelser, så er det i højere grad svensk og tysk lovgivning, der danner basen, siger Barnier i et interview med FinansWatch.

”Danmark har tidligere været konfronteret med vanskeligheder i banksektoren, og før det har Sverige oplevet det samme. For svenskerne betød det, at de drog nogle konsekvenser tidligere end andre lande, og nu har vi set det samme ske i Danmark," siger Barnier med tanke på den finansielle krise i 1990erne, hvor den svenske stat holdte hånden under Nordea ved at købe aktier i banken.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs