Europæiske banker står over for ny finansieringskrise

Finansieringsudfordringer trykker Europas banker tungt, skriver The Wall Street Journal.
AF RITZAU FINANS

De europæiske banker er ramt af problemer på den langsigtede finansiering. De seneste tre måneder har Europas banker haft svært ved at udstede obligationer til en fornuftig pris til investorer. Det skriver Wall Street Journal.

Indtil videre har kontinentets finansinstitutioner udstedt obligationer til en værdi af 34 mia. dollar i dette kvartal, og dermed er kvartalet godt på vej til at ramme det laveste niveau i mere end et årti. Det er især bankernes sårbarhed over for risikable statsobligationer i eurozonen, der gør investorerne påpasselige.

"Det er på den her tid af året, at man gerne vil begynde at have finansieringen til næste år på plads. Stilstanden kan naturligvis ikke fortsætte meget længere uden at skade branchen," siger Simon Samuels, analytiker i Barclays, til Wall Street Journal.

Det estimeres, at bankerne i Europa i 2012 står over for gældsposter til en samlet værdi af 800 mia. euro, der skal refinansieres.

Der lægges derfor pres på embedsmænd i EU til at udstede en garanti på branchens gæld, som vil gøre det lettere for bankerne at komme til lån. I sidste ende kan det dog komme til at koste skatteborgerne dyrt, skulle tilstandene forværres.

Ritzau Finans

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også