Amerikanere knap så onde ved nordiske banker

Nordens banker er ramt knapt så hårdt af investorflugt som resten af Europa, og har på det seneste set pengestrømmen bevæge sig stik modsat af det øvrige kontinents nedtur.
Foto: CHRISTOFFERSEN EMIL RYGE
Foto: CHRISTOFFERSEN EMIL RYGE

Stik imod trenden i resten af Europa har amerikanske pengemarkedsfonde hævet deres investeringer i nordens banker over de seneste, gældspanikplagede måneder.

Det skriver Berlingske Tidende på baggrund af en undersøgelse fra ratingbureauet Fitch.

Opgørelsen, der dækker over fonde med aktiver for 1.500 milliarder dollar, viser blandt andet, at mens eksponeringen over for Europas banker godt nok er på sit laveste niveau, siden man begyndte at lave tallene i 2006, så faldt eksponeringen over for franske banker med 19 pct. fra udgangen af juli til udgangen af august, mens den samtidig steg med ti pct. over for de nordiske banker.

”Det er positivt, fordi det viser, at der er en differentiering over for banker alt efter deres eksponering over for de europæiske periferilande. Man kunne ellers frygte, at amerikanske investorer skar alle europæiske banker over én kam som følge af usikkerheden om gældskrisen,” siger Jesper Berg, der er Nykredits chef for regulering, til avisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også