Danske Invest alene om udlån til shorthandel

Hverken ATP, LD eller PFA vil være med til at muliggøre shorthandel ved at udlåne aktier fra beholdningerne, men Danske Invest stiller gerne op med udlån til spekulations- og shortfonde.
RITZAU FINANS

Mens hverken ATP, LD eller PFA vil være med til at muliggøre shorthandel ved at udlåne aktier fra beholdningerne, stiller Danske Invest gerne op med udlån til spekulations- og shortfonde, og investeringsforeningen har ingen skrupler med at bære benzin til branden på aktiemarkederne. Det skriver Nyhedsbrev for Bestyrelser.

"Vores opgave er at skaffe vores medlemmer de bedst mulige afkast," siger vicedirektør Finn Kjærgaard fra Danske Invest til nyhedsbrevet. Han peger på at Danske Invest får en indtjening på de aktier, der udlånes.

"Vi forholder os ikke til andre mere generelle problemstillinger om, hvordan aktieudlån generelt kan påvirke markedet og kursdannelsen," siger han.

Netop shorthandel er blevet udråbt som en af de store syndere i de seneste måneders enorme turbulens på aktiemarkederne.

Hos LD er opfattelsen er noget anden.

"Vi synes ikke om at bidrage til, at der kan blive spekuleret mod vores eget afkast. Shortsælgere spekulerer jo netop i et kursfald i de pågældende aktier," lyder det fra direktør Dorrit Vanglo.

(Ritzau Finans)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også