FinansWatch

Bankoprydder forstår ikke ny hensættelsespraksis

Henning Kruse Petersen, formand i Finansiel Stabilitet, synes, det er dårlig timing, når Finanstilsynet beder bankerne om øgede hensættelser i en tid, hvor de kæmper hårdt.

Foto: Torben Stroyer/Jyllands-Posten (arkiv)

Henning Kruse Petersen, officiel udpeget oprydder til at håndtere dårligt drevne banker, er på banen igen med kritik af den måde som myndighederne håndterer de pressede banker på. Den tidligere Nykredit-chef var deltager i en paneldebat på aktiemessen i København, hvor han diskuterede med Bjarne Graven Larsen fra FIH, Bent Naur fra Ringkjøbing Landbobank og formand for Lokale Pengeinstitutter og Lars Møller Pedersen fra utrup Financial Advisors.

"Finanstilsynet var før krisen meget, meget ivrig efter at få de finansielle virksomheder til at reducere deres hensættelser. Nogle følte, at de sparede for meget i skat ved at være godt dækket af, og derfor tvang man dem til at tilbageføre hensættelserne. Det var en ulykke, og nu vil man have hensættelserne indført igen og forhøjet dem. Og det er sådan set også en ulykke, for det sker på et meget, meget kritisk tidpunkt," siger Henning Kruse Petersen ifølge Børsen.

"Han vil ikke afvise, at de nye krav kan skubbe pressede banker ud over afgrunden.

Klædt bedre på

"Ja, det kan det teoretisk godt. Jeg tror ikke, at de skrappere krav isoleret vil føre noget over til os. Men man kan ikke udelukke det," siger formanden og fortsætter:

"Det er ikke bare det danske finanstilsyn, men hele Europa, som vil sikre, at bankerne er klædt bedre på, og derfor skal de have en mere solid korrektivkonto. Det pålægger man bankerne, præcis når de ikke har råd til at lave disse hensættelser."

Hos Finanstilsynet har Ulrik Nødgaard tidligere sagt, at de danske banker har været for slappe til at sætte penge af til tab.

"Hidtil har vores erfaringer vist, at vi i syv ud af 10 inspektioner i bankerne kræver større nedskrivninger. Med den udvikling, der er nu i samfundsøkonomien, kan vi frygte, at en række banker fortsat forsøger at tegne et mere positivt billede, i håb om at konjunkturerne snart vender," sagde Finanstilsynets direktør, Ulrik Nødgaard, til Børsen i august.

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs