FinansWatch

Europæisk finansvagthund kræver hurtig handling

Det ser skidt ud for Europa, og der skal hurtig og effektiv handling til, hvis katastrofen skal undgås. Det skriver European Systemic Risk Board, ESRB, i referatet af sit tredje møde.

"Siden sidste møde den 22. juli er risiciene for stabiliteten af EU's finansielle system øget betydeligt. De største risici kommer fra potentielle yderligere negative effekter i statsobligationer, fundingproblemer i den europæiske banksektor og svækkede vækstudsigter for EU og verden," skriver ESRB i sit mødereferat.

ESRB advarer kraftigt om, at den store sammenhæng mellem de europæiske økonomier giver markant risiko for, at problemer i et land spreder sig til andre. Det understreges, at selv store EU-lande nu er under pres.

"Effektiv og hurtig handling er krævet fra alle myndigheder. I den nærmeste fremtid inkluderer det, at man adopterer bæredygtige finanspolitiske tiltag og vækstfremmende strukturelle initiativer, så man kan opnå eller fastholde tilliden til statsgæld på de globale markeder, og at man styrker koordineringen og konsistensen af kommunikationen," skriver ESRB.

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs