Europæisk finansvagthund kræver hurtig handling

Det ser skidt ud for Europa, og der skal hurtig og effektiv handling til, hvis katastrofen skal undgås. Det skriver European Systemic Risk Board, ESRB, i referatet af sit tredje møde.

"Siden sidste møde den 22. juli er risiciene for stabiliteten af EU's finansielle system øget betydeligt. De største risici kommer fra potentielle yderligere negative effekter i statsobligationer, fundingproblemer i den europæiske banksektor og svækkede vækstudsigter for EU og verden," skriver ESRB i sit mødereferat.

ESRB advarer kraftigt om, at den store sammenhæng mellem de europæiske økonomier giver markant risiko for, at problemer i et land spreder sig til andre. Det understreges, at selv store EU-lande nu er under pres.

"Effektiv og hurtig handling er krævet fra alle myndigheder. I den nærmeste fremtid inkluderer det, at man adopterer bæredygtige finanspolitiske tiltag og vækstfremmende strukturelle initiativer, så man kan opnå eller fastholde tilliden til statsgæld på de globale markeder, og at man styrker koordineringen og konsistensen af kommunikationen," skriver ESRB.

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også