FinansWatch

Den Nordiske Investeringsbank låner Dong 1,8 mia. kr.

Den Nordiske Investeringsbank (NIB) og Dong Energy har underskrevet et lån på i alt 240 mio. euro (1,8 mia. kr.) til finansiering af Anholt havmøllepark. Det oplyser Dong.

Lånet løber over 10 år og finansierer delvist opførelsen af det, som bliver en af verdens største havmølleparker. Havmølleparken placeres i Kattegat mellem Jylland og Anholt.

- Dette lån til Dong Energy's nye havmøllepark bidrager til de danske myndigheders bestræbelser på at gøre landet mindre afhængigt af fossile brændstoffer, siger NIB's præsident og CEO Johnny Åkerholm.

Havmølleparkprojektet består af 111 vindturbiner, som hver har en kapacitet på 3,6 MW. Havmølleparken ventes at levere den første strøm i 2012.

Miljø-initiativer

Den Nordiske Investeringsbank, NIB, er en fælles, international finansiel institution for de otte nordiske og baltiske lande.

NIB yder langfristet finansiering til energi-, miljø-, transport-, logistik-, kommunikations- og innovationsbranchen i forbindelse med projekter, der styrker konkurrencedygtigheden og værner om miljøet.

NIB har den højest mulige kreditvurdering, AAA/aaa, hos de førende kreditvurderingsinstitutter Standard & Poor's og Moody's.

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs