Avis: Banker på vej ind i ny nedtur

En cocktail af dårligdomme vil slå den ellers forventede fremgang for de danske banker ud af kurs, skriver Berlingske Business.
Foto: STROYER TORBEN
Foto: STROYER TORBEN

Den danske banksektor nåede aldrig rigtig at få fodfæste oven på finanskrisen i 2008, før en ny serie af dårligdomme igen belaster bankernes regnskaber markant.

Berlingske Business skriver, at det fortsat lave renteniveau, hvor alle havde forventet, at renterne ville stige pænt, kombineret med økonomisk lavvækst og dermed øgede nedskrivninger sender de danske banker tilbage i tabersporet.

"For tre måneder siden fortalte markedet os, at Den Europæiske Centralbank ville hæve renterne fem gange inden for de næste halvandet år, men nu priser markedet i stedet en enkelt rentenedsættelse fra ECB ind for samme periode. Når renterne stiger, booster det bankernes omsætning, og med denne udvikling er en betydelig toplinje-vækstdriver forsvundet," siger Per Grønborg, der er aktieanalytiker hos Danske Markets.

Verden ser skummel ud

Berlingske Business skriver, at både Danske Banks finansdirektør Henrik Ramlau-Hansen og Vestjysk Banks topchef Frank Kristensen ser mørke skyer forude, når det gælder indtjeningskraften.

"Det er et generelt fænomen i bankverdenen, at bankerne har behov for at få indtjeningen op nu, og så længe verden ser lidt skummel ud med hensyn til tab og nedskrivninger, må vi se på alle poster, der kan påvirke indtjeningen," siger Ramlau-Hansen, der ikke vil afvise, at rentestigninger kan komme på tale.

Hos formanden for Lokale Pengeinstitutter, Bent Naur, er der heller ingen udsigt til, at 2011 bliver året der for alvor blev vendepunktet for de danske banker. Han minder dog om, at intet tyder på, at problemerne er lige så omfangsrige og dybe som i kriseårene 2008 og 2009.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også