FinansWatch

Bankers nedskrivninger falder

Det går den rigtige vej for de danske bankers nedskrivninger, men der er stor forskel fra bank til bank, viser en ny analyse fra Finanstilsynet.

De danske bankdirektører har over en bred kam grund til at klappe i hænderne, når det kommer til udviklingen i deres nedskrivninger.

Samlet set er de danske pengeinstitutters nedskrivninger efter 1. halvår af 2011 nemlig faldet med knap 10 mia. kr., sammenlignet med samme periode sidste år.

Det viser Finanstilsynets gennemgang af pengeinstitutternes halvårsregnskaber.

Fald

Analysen viser, at første halvår af 2011 bød på et fald i de danske pengeinstitutters nedskrivninger fra 18 mia. kr. sidste år til 8,7 mia. kr. i år.

Nedskrivningerne i årets første seks måneder svarer til 0,35 pct. af de samlede udlån og garantier, mens nedskrivningsprocenten i første halvår 2010 lå på 0,6 pct.

Der er dog stor forskel på de enkelte institutter, lyder det fra Finanstilsynet.

Stor forskel

”Hvert tiende pengeinstitut har dog fortsat større nedskrivninger end sektorens gennemsnit under den værste konjunkturtilbagegang i starten af 1990’erne,” siger Morten Harpøth Johansen fra Finanstilsynets bankanalysekontor i en meddelelse.

Analysen viser også, at pengeinstitutternes samlede udlån er faldet med 158 mio. kr. siden sidste år. Det er et fald på 8 pct., der først og fremmest tilskrives et faldende udlån til erhvervslivet.

Indlånet steg omvendt med 4 pct. svarende til 56 mia. kr. Det samlede indlånsunderskud er dermed reduceret til 236 mia. kr., men også her er der stor forskel mellem de enkelte pengeinstitutter, skriver Finanstilsynet.

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs