FinansWatch

Nødgaard: Små banker skal aldrig have adgang til udenlandsk funding

Bankpakke III vil formentlig betyde en permanent lukning af det internationale fundingmarked for mindre pengeinstitutter, lyder det fra Ulrik Nødgaard, der ser udviklingen som en god ting.

Foto: STROYER TORBEN

Bankpakke III’s afviklingsmodel vil formentlig betyde, at udlandet aldrig igen vil stå klar med funding til små danske pengeinstitutter.

Og det er en fin ting på langt sigt, lyder det fra Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard, i et interview med Bloomberg.

”Det vil på langt sigt betyde en mere sund sektor,” siger Nødgaard til bureauet og fortsætter:

"Hvad vi bør sigte mod"

”Den brede effekt af vi ser, hvor det (funding, red.) bliver lidt dyrere for de store og formentlig bliver næsten lukket for det mindre segment er, hvad man måtte forvente,” lyder det fra Nødgaard, der altså ser lukningen af fundingmulighederne som den rigtige vej:

”På et strukturelt synspunkt er det, hvad man vi bør sigte mod.”

Nødgaard fortæller samtidig, som både han og økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) tidligere har fortalt, at tilsynet ser en række små- og mellemstore banker som værende i riskozonen for et krak over de næste 18 måneder.

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs