FinansWatch

Banker under stress sender pengerenterne op

Pengemarkederne er stressede, og bankerne imellem stiger nervøsiteten.

Går Grækenland statsbankerot kommer de europæiske banker til at sidde med en meget stor del af regningen. Det afspejler sig i øjeblikket i markedet.

Måler man kreditkrisen i rentespændet mellem Euribor-renten og Eonia-renten, er Euribor-Eoniaspændet oppe i 83 basispoint, skriver borsen.dk. Det er ifølge sitet det højeste niveau siden marts 2009.

”Når det her spænd bliver ved med at stige, er det et udtryk for, at statsgældskrisen kan ramme banksystemet i Europa,” siger Niels From, der er chefanalytiker i Nordeas afdeling for renteanalyse til borsen.dk.

Det stigende rentespænd viser, at bankerne er blevet mindre villige til at låne ud til hinanden, hvilket skyldes usikkerheden omkring konsekvenserne i tilfælde af en græsk statsbankerot.

På trods af det høje rentespænd, er spændet mellem Euribor-Eonia stadig langt under topniveauet i 2007, der endte på 207 basispoint.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs