FinansWatch

Sjælland får sit eget Fort Knox

Et nyt, topsikret anlæg i Høje-Taastrup skal håndtere kontanter fra banker på hele Sjælland.

Et topsikret anlæg skal håndtere milliarder i kontanter fra banker på hele Sjælland. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Der er på grund af kravene til sikkerhed stor hemmelighedskræmmeri omkring det såkaldte kontanthåndteringscenter, som er det første af sin slags i Danmark.

Bag centret står Bankernes Kontanktservice (BKS), der blev oprettet i kølvandet på tre voldsomme røverier, på foranledning fra Nationalbanken og pengeinstitutterne.

”Vi har lavet nye standarder for sikkerheden og stiller meget høje krav til både anlægget og vores medarbejdere. Derudover er vores biler topsikret, så vi tager alle de forholdsregler, vi kan,” siger adm. direktør i BKS, Mogens Søndergaard, til avisen.

Med det nye center følger 200 arbejdspladser.

Udover centret i Høje-Taastrup er der også et center på vej i Aarhus. De to centre forventes indviet i begyndelsen af 2014.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs