FinansWatch

Lammende kritik af Pandoras bestyrelse

Bestyrelsen bør tage en større del af ansvaret for smykkeselskabets nedtur, mener analytikere og investorer.

Bestyrelsen i Pandora bør stilles til ansvar, mener analytikere og investorer, skriver Børsen.

”I lyset af de væsentlige problemer, selskabet har haft, synes jeg, det er mærkeligt, at det kun er den adm. direktør, der er holdt ansvarlig. Bestyrelsen har tydeligvis ikke gjort sit arbejde, og jeg mener, der er flere mennesker i organisationen, der burde drages til ansvar,” siger Seth Peterson, analytiker i den tyske Berenberg Bank til Børsen.

Både Axcel og Pandoras bestyrelsesformand Allan Leighton har peget på, at ansvaret ligger hos den nu tidligere direktør Mikkel Vendelin Olesen, men ifølge analytikeren, burde bestyrelsen have grebet ind langt tidligere. Den holdning deler Michael Voss, direktør i investeringsselskabet Fundamental Fondsmæglerselskab.

Forholder sig til information

Mens bestyrelsesformand Allan Leighton erkender, at bestyrelsen også har et ansvar, sender Axcel-direktør Christian Frigast aben videre.

”Arbejdsdelingen er sådan, at det er en ledelse, der driver forretningen. De informationer, ledelsen kommer med, er det, vi forholder os til. Vi så en meget flot udvikling i første kvartal, og selvfølgelig er der i ethvert sæt tal altid noget at være opmærksom på. I løbet af andet kvartal ser vi en svækkelse, og så er det, at nogen begynder at interessere sig og samle tingene sammen,” siger Christian Frigast til Børsen.

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs