FinansWatch

Regnskab: Ringkjøbings indlån vokser med 11 pct.

Ringkjøbing Landbobank melder om vækst i indlånet på 11 pct. i første halvår, beskeden vækst i udlån og årets resultat forventes nu at lande i den høje ende af tidligere udmeldte interval på 300-400 mio. kr.

Ringkjøbing Landbobank landede et basisresultat på 198 mio. kr. i første halvår mod 206 mio. kr. sidste år og forventer nu at lande et årsresultatat i den høje ende af tidligere udmeldte interval på 300-400 mio. kr. Det fremgår af det netop offentligjorte regnskab.

Basisindtjeningen er faldet med 4 pct. i forhold til samme periode sidste år til 375 mio. kr. Det skyldes ikke mindst et fald i nettorente- og gebyrindtægterne på 6 pct. til 359 mio. kr. i første halvår.

"Underliggende er der en positiv trend i mængderne og tilgangen af nye kunder, men posten er negativt påvirket af en lavere ren-temarginal og det lave renteniveau. I lighed med den øvrige finansielle sektor hæver banken rentesat-serne i løbet af 3. kvartal 2011, hvilket sammen med en fortsat vækst i mængderne forventes at påvirke netto renteindtægterne positivt i de kommende kvartaler," lyder det i regnskabet med henvisning til renteindtægterne, der er faldet med 3 pct.

Tilgang af kunder

Banken melder om en "meget tilfredstillende" tilgang af kunder. Både i filialnettet og i private banking-delen. Til gengæld er kun beskeden vækst i udlånet.

"Der er fortsat en god underliggende vækst i nye kundeforhold fra afdelingsnettet og inden for nicherne Private Banking og vindmøllefinansiering. Det ændrede forbrugsmønster med en større opsparingskvote medfører imidlertid, at der generelt set er et større tilbageløb på bankens bestående udlånsportefølje end tidligere, hvorfor en del af væksten går til at fylde dette til-bageløb," skriver ledelsen.

Bankens indlån steg i første halvår med 11 pct. til 11,2 mia. kr., mens udlånet er på niveau med sidste år på 13,1 mia. kr.

Nedskrivningerne er reduceret til 54 mio. kr. mod 63 mio. kr. ii samme periode sidste år. Bankens bryster sig af landets laveste omkostningsprocent på 32,8.

Banken har en solvensprocent på 20,2 pct. mod 22,4 pct. i 2010. Bankens individuelle solvensbehov er på 8 pct. Kernekapitalprocenten er opgjort til 18,7 pct.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs