FinansWatch

Moody’s: Giftig cocktail for dansk økonomi

Det internationale ratingbureau Moody’s ser med dystre miner på den økonomiske udvikling i Danmark. De danske pengeinstitutters indtjening vil være under pres, lyder det fra bureauets vice president.

Ejendomspriserne skal længere ned, renten vil stige, presset på indtjeningen i de små og mellemstore virksomheder fortsætter og landbrugets krise er langt fra overstået.

Det er faktorer, der meget vel kan føre til, at flere af landets mindre pengeinstitutter må smide håndklædet i ringen, lyder det fra Oscar Heemskerk, vice president og senior credit officer i Moody’s, i et interview med Børsen.

”I de kommende år vil de danske pengeinstitutters indtjening være under pres. Dette skyldes svækket kvalitet i kreditterne, som er mere udtalt i Danmark end andre lande, øgede fundingomkostninger og øgede kapitalkrav,” siger han til Børsen.

Han peger blandt andet på tilbagebetalingen af de statsgaranterede lån som en af de helt store udfordringer.

"Det kan føre til yderligere bankkrak for de små pengeinstitutter, som kun kan refinansiere den statsgaranterede gæld i 2012 og 2013 til væsentligt forhøjede renter," siger Oscar Heemskerk.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs