FinansWatch

Moody’s: Giftig cocktail for dansk økonomi

Det internationale ratingbureau Moody’s ser med dystre miner på den økonomiske udvikling i Danmark. De danske pengeinstitutters indtjening vil være under pres, lyder det fra bureauets vice president.

Ejendomspriserne skal længere ned, renten vil stige, presset på indtjeningen i de små og mellemstore virksomheder fortsætter og landbrugets krise er langt fra overstået.

Det er faktorer, der meget vel kan føre til, at flere af landets mindre pengeinstitutter må smide håndklædet i ringen, lyder det fra Oscar Heemskerk, vice president og senior credit officer i Moody’s, i et interview med Børsen.

”I de kommende år vil de danske pengeinstitutters indtjening være under pres. Dette skyldes svækket kvalitet i kreditterne, som er mere udtalt i Danmark end andre lande, øgede fundingomkostninger og øgede kapitalkrav,” siger han til Børsen.

Han peger blandt andet på tilbagebetalingen af de statsgaranterede lån som en af de helt store udfordringer.

"Det kan føre til yderligere bankkrak for de små pengeinstitutter, som kun kan refinansiere den statsgaranterede gæld i 2012 og 2013 til væsentligt forhøjede renter," siger Oscar Heemskerk.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs