S&P ser dystert på europæiske bankers fremtid

Genopretningen af de europæiske banker oven på finanskrisen er ved at gå i stå grundet udsigten til lavere vækst i Eurozonen samt volatile og risikosky fundingmarkeder. Det skriver kreditvurderingsbureauet Standard & Poor's i en kommentar.
Af RITZAU FINANS

"Vi mener, at yderligere bedring af industrien hænger på, om man kan skabe ro i markedet for statsobligationer, genskabe tillid i fundingmarkedet og undgå en recession i de store europæiske økonomier," skriver Standard & Poor's.

Turbulensen i markedet for statsobligationer, udløst af den sydeuropæiske gældskrise, har fjernet tilliden i markedet, øget fundingomkostningerne og helt blokeret adgangen til fundingmarkedet for flere banker.

Dårlige udsigter

Bureauet vurderer, at udsigterne for de europæiske banker er dårlige for resten af 2011 og 2012. Samtidig mener bureauet, at bankerne vil have behov for yderligere kapital end den, der allerede er skaffet oven på krisen.

"Hvis Eurozonen falder tilbage i recession vil vi forvente, at tab og nedskrivninger stiger igen. Størrelsen af tabene vil være afhængigt af længden og dybden af recessionen. Hvis den anden recession bliver i samme størrelse som den første, vil tabene kunne overgå dem, man oplevede under den første krise," skriver Standard & Poor's.

(Ritzau Finans)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også