Regnskab: Danske Andelskassers Bank nedjusterer

Danske Andelskassers Bank nedjusterer efter et underskud i første halvår forventningerne til hele året.
RITZAU FINANS

Som konsekvens af forventede vanskelige økonomiske samfundsvilkår i andet halvår 2011 vil banken i løbet af efteråret tilpasse sit omkostningsniveau. Det oplyser banken i set regnskab for første halvår.

"Grundet den globale økonomiske uro og de markant forværrede fremtidsudsigter for dansk økonomi nedjusterer banken sine forventninger til 2011 fra 75 til 105 mio. kr. til -50 til -100 mio. kr., idet det dog bemærkes, at den generelle usikkerhed om markedsøkonomien betyder, at forventningerne er omgærdet med stor usikkerhed," fremgår det af regnskabet, som bød på et underskud på 40 mio. kr. før skat mod et underskud i samme periode sidste år på 129,3 mio. kr.

Nedskrivninger belaster

Nedskrivninger belaster banken med 99,8 mio. kr. mod 247,4 mio. kr. i første halvår 2010, og kursreguleringer er negative med 22,8 mio. kr., hvor de sidste år udgjorde et plus på 51,1 mio. kr.

"Det er blevet tydeligt, at den globale økonomi ikke er på vej mod en bedring. Det har ændret fremtidsudsigterne for flere af vores kunder, ikke mindst små- og mellemstore virksomheder, ligesom udsigterne for vores landbrugskunder også er blevet forværret, og vi har måttet konstatere, at situationen for to af vores større kunder er blevet markant forværret, hvilket vil nødvendiggøre større nedskrivninger. Derfor må vi erkende, at ikke mindst vores forventede nedskrivninger er betydeligt højere, end vi vurderede for kort tid siden, og at det bliver svært at skabe en indtægtsstigning til at dække disse udgifter," udtaler bankens administrerende direktør Jan Pedersen i regnskabet.

(Ritzau Finans)

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også