FinansWatch

S&P: Positivt for danske banker

Meldingen om Bankpakke IV er sød musik i ørerne for ratingbureauet Standard og Poor’s, der dog ikke vil afvise, at der kan opstå behov for flere indgreb på sigt.

Beslutningen om Bankpakke IV er positivt for den danske banksektor og vil resultere i færre bankkrak. Det er vurderingen fra ratingbureauet Standard og Poor’s, der rater flere danske banker.

”Det er et tydeligt udtryk for, at der er enighed mellem politikere, myndigheder og branchen om, at man har brug for redskaber til at forbedre situationen. Det her gør det muligt at benytte flere alternativer, end dem, der hidtil har været mulige, og som har resulteret i, at banker er krakket, og det er positivt,” siger chefanalytiker i Standard & Poor’s afdeling for European Financial Services, Per Törnqvist, til FinansWatch.

Pakken fra politikerne vil dog ikke umiddelbart få betydning for ratingen af de banker, som bureauet allerede rater i dag.

Kigger på statsstøtte

”Dermed ikke sagt, at det påvirker vores vurdering. Standard og Poor’s kigger allerede i dag på mulighederne for statsstøtte, så det har ikke umiddelbart nogen betydning for vores rating, men det kan have betydning for bedømmelsen af banker, som vi endnu ikke rater”, siger han med henvisning til, at beslutningen om at udpege systemisk vigtige banker kan betyde, at flere skal have en rating fra bureauet.

Hvor mange danske banker bør være systemisk vigtige?

”Jeg vil ikke spekulere i, hvor man kommer til at trække grænsen. Man skal jo fastsætte kriterier for en systemisk vigtighed,” siger Per Törnqvist, der heller ikke vil fremhæve enkelte elementer i pakken.

Helheden

”Nej, jeg tror, det er helheden, man skal fokusere på og ikke delene. Med forslagene får man flere alternativer for bankerne og det er positivt”.

Vi har allerede haft en medgiftordning, tror du at den udvidede pakke vil være med succesfuld?

”Det er min forhåbning, at den vil føre til en stabilisering af den danske banksektor,” siger analytiker, der forudser færre krak.

”Ja, det vil jeg tro. Det er hele pointen med at skabe flere muligheder i forhold til dem, der kom med Bankpakke III,” siger han.

Analytikeren vil dog ikke afvise, at der vil fremtiden vil være behov for flere indgreb.

”Det vil jeg afstå fra at spekulere i. Verden forandrer sig, og der kan komme situationer i fremtiden, som ingen har forudset,” siger han.

Læs alt om Bankpakke IV

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs