FinansWatch

Revisorer: Bankpakke IV er næsten god nok

Danske revisorer er overordnet godt tilfrede med den ny bankpakke, men ser også mangler.

Den nye bankpakke, den fjerde i rækken, har fået en blandet modtagelse.

Foreningen af Statsautoriserede Revisorer, FSR, er heller ingen undtagelse her. I foreningen ser man dog flest positive ting i pakken:

"FSR - danske revisorer bakker op om arbejdet med at sikre en velfungerende og stabil finansiel sektor og er enig i, at det er fornuftigt med alternative løsninger til den afviklingsordning, som tidligere blev indført med Bankpakke 3," siger Lars Rhod, formand for FSR – danske revisorers finansielle udvalg i en pressemeddelelse.

"Yderligere tiltag"

FSR mener især, at bankpakken vil komme til at gavne erhvervslivet i Danmark, fordi virksomheders risiko for at havne i en usikker bank formindskes. Hos revisorerne har man dog også øje for, at statsgarantierne for bankerne udløber på et tidspunkt, og der derfor muligvis er brug for yderligere politisk handling:

"Der er fortsat stor risiko for pengeinstitutternes refinansiering i forbindelse med udløbet af de individuelle statsgarantier i 2013. Det kan derfor vise sig, at der er behov for yderligere tiltag for at sikre tilliden til den finansielle sektor i Danmark," siger Lars Rhod.

FSRs medlemmer ser også ud til at få noget fra hånden med Bankpakke IV, da der skal bruges uafhængige revisorer til vurdering af nødlidende pengeinstitutter.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs