Bankpakke IV kan give krav om kapitalpolstring

De banker, der bliver udpeget som systemisk vigtige for den danske økonomi, kan blive mødt af højere krav om kapitalpolstring.
RITZAU FINANS

Dermed kan bankpakken viser sig at være et tveægget sværd for de største danske banker. Det skriver Berlingske Business.

Flere af de mindre danske banker har udtrykt utilfredshed med mærkaten systemisk vigtig som de mener, kan give de største banker en konkurrencefordel i form af lavere renter, når de skal hente kapital på de internationale finansmarkeder. Den vurdering er professor i finansiering ved CBS, Jesper Rangvid, dog uenig i.

"Det er ekstremt kontroversielt, at man direkte sætter navn på de systemisk vigtige banker. De får selvfølgelig en statsgaranti, som skaffer adgang til billigere finansiering, men man kan diskutere om det er godt eller dårligt for de udnævnte," siger Jesper Rangvid til Berlingske Business.

Han mener, at det i stedet kan ramme bankerne i form af højere kapitalkrav.

"Når staten lover at redde dem, skal sandsynligheden for at de går ned, gøres væsentlig lavere - simpelthen ved at kræve, at de bliver bedre polstret. Ellers er det fuldstænding forkert, for så er det bare statsstøtte til bankerne igen," siger han.

(Ritzau Finans)

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også