FinansWatch

Regnskab: Styr på nedskrivningerne i Skibskredit

Nedskrivningerne i Skibskredit er i første halvår en indtægt på 25 mio. kr., mens det sidste år kostede 276 mio. kr. Samlet giver første halvår et overskud på 246 mio. kr. før skat.

Danmarks Skibskredit inkasserer et lille fald i samlede netto rente- og gebyrindtægter, der i første halvår udgjorde 454 mio. kr. mod 475 mio. kr. sidste år. Udgifter til personale og administration stiger med fire mio. kr. til 49 mio. kr.

Periodens store positive resultat er nedskrivnignerne, der giver et positivt resultat på 25 mio. kr., mens det sidste år gav en lussing på 276 mio. kr.

Til gengæld har Skibskredit en negativ kursregulering på 183,9 mio. kr., mens det sidste år gav en kursgevinst på 98 mio. kr.

Samlet betyder det, at koncernens bundlinjeresultat er næsten uændret - 181 mio. kr. mod 187 mio. kr. sidste år.

Det seneste år er udlånsmassen falder fra 55,4 mia. kr. til 44,6 mia. kr.

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Omikron sender USA-frygtindeks op

Det såkaldte vix-indeks, der måler frygten på det amerikanske aktiemarked er steget markant de seneste dage, men er dog stadig langt fra da coronafrygten ramte første gang.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs