FinansWatch

Finanstilsynet: Nye regler kan ramme bankerne hårdt

I kølvandet på rapporten om Amagerbankens kollaps er Finanstilsynet ude og markere, at en række banker kan blive ramt hårdt af de nye nedskrivningsregler, der træder i kraft med regnskabsåret 2012.

Oven på en større redegørelse omkring Amagerbankens kollaps har Finanstilsynet draget sine konklusioner og forelagt forslag til nye regler for bankerne. Det kan koste dyrt i øgede nedskrivninger og større solvenskrav. Det skriver Finanstilsynet i en pressemeddelelse.

De nye regler er "stramninger af reguleringen af pengeinstitutters nedskrivninger og solvensopgørelser". Hovedsageligt er der tale om to nye forslag, der skal give bankernes direktion og bestyrelser mindre råderum.

- En ændring af regnskabsopgørelsen vil indsnævre ledelsernes mulighed for at anlægge skøn over nedskrivningernes størrelse. Reglerne forventes at træde i kraft med regnskabsåret 2012. For enkelte institutter kan det betyde væsentlige forøgelser af deres nedskrivninger, skriver Finanstilsynet.

Metode giver højere solvensbehov

Nye regler vil også ramme den måde, solvensen i bankerne opgøres på.

- Finanstilsynet vil fremover tage udgangspunkt i den såkaldte kreditreservationsmetode i forbindelse med pengeinstitutternes solvensopgørelser. Erfaringen fra kriseramte banker viser, at denne metode giver et højere og mere retvisende solvensbehov, skriver Finanstilsynet.

Dette sæt nye regler ventes at træde i kraft samtidig med Basel III i 2013.

Reglerne har gennem koordinationsudvalget for Finansiel Stabilitet, der støtter dem. Udvalget består af Økonomi- og Erhvervsministeriet, Finansministeriet, Nationalbanken og Finanstilsynet.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs