FinansWatch

Skidt dag for bankerne på børsen

De danske aktier danser om nullet mandag morgen, hvor det toneangivende C20-indeks ligger til et mindre fald.

Generelt dårligt går det dog for bankerne, der er ramt af den fortsatte uro omkring gælden i USA og Europa samt et ganske skuffende regnskab fra Jyske Bank.

C20-indekset ligger i 348,40, hvilket svarer til et fald på 0,2 pct. Det er 24 pct. mindre end ved åbning på årets første handelsdag, hvor indekset lå i 457,58 og 33 pct. mindre end toppen i vinteren 2007 i 517,67.

Jyske Bank kom med regnskab før markedets åbning. Det viste et resultat før skat på 118 mio. kr. for andet kvartal mod markedets forventning ifølge SME Direkt på 361 mio. kr. Specielt negative kursreguleringer på 74 mio. kr. trak ned. Posten var belastet af førtidsindfrielse af lån for 52 mio. kr.

Stagnerende toplinje

Men også nettorenteindtægter og gebyr- og provisionsindtægter skuffede. Nedskrivninger på udlån endte som en udgift på 370 mio. kr. mod ventet 265 mio. kr. i markedet.

"Fakta er, at vi har en stagnerende toplinje, og det er bedre end så mange andre, men det er ikke nok, når vi samtidig også har stigende omkostninger. Det er panderynke-givende. Derfor prøver vi at gøre noget ved det," sagde administrerende direktør Anders Dam til Ritzau Finans.

Regnskabet har skabt en negativ stemning omkring banker på børsen, hvor Jyske Bank dykker med 6,8 pct. til kurs 147,1. I C20 falder Danske Bank og Sydbank med henholdsvis 1,6 og 3,1 pct. til kurs 75,95 og 97,50.

De mindre banker er overrepræsenteret blandt de mest faldende på børsen. Aarhus Lokalbank dykker med 11,5 pct. mens Vinderup Bank, Vestjysk Bank og Danske Andelskassers Bank falder med 9,8, 4,4 og 5,4 pct.

Mere fra FinansWatch

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs