FinansWatch

Bankekspert: Svært for Østjydsk Bank at hente frisk kapital

Seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet vurderer, at Østjydsk Bank får svært ved at skaffe de penge, der er nødvendige for bankens overlevelse.

Østjydsk Banks hovedsæde i Mariager.

Østjydsk Bank har i dag meddelt, at man efter et inspektionsbesøg fra Finanstilsynet er blevet påbudt så store nedskrivninger, at banken ikke overholder sit individuelle kapitalkrav, og derfor er nødt til at skaffe friske penge for at kunne fortsætte som selvstændig bank. Og det kan blive svært, skriver erhvervsmediet Finans.

"Det her er ikke godt. Banken har rejst penge ad flere omgange og sagt, at nu går det fremad. Men efterfølgende er der ikke leveret. Nu skal den så igen bede om penge, men jeg kan ikke se, hvilken historie den skal fortælle for at få investorerne til at kaste gode penge efter dårlige," siger bankekspert Lars Krull, som er seniorrådgiver på Aalborg Universitet, til Finans.

Ifølge Finans' beregninger har Østjydsk Bank formentlig et hul i pengekassen på omkring 143 mio. kr., hvilket skal sammenlignes med, at egenkapitalen ved udgangen af juni var på 307 mio. kr., hvorfra så skal trækkes Finanstilsynets nedskrivningskrav på 132 mio. kr.

Lars Krull vurderer, at Østjydsk Bank hverken kan tiltrække investorer eller sælge sig selv til en anden bank, og mener at banken er "intet værd". Han mener, at det bedste vil være at forære banken væk til en anden bank, med en medgift svarende til det beløb, banksektoren ellers ville have tabt, hvis banken går ned.

Østjydsk Banks aktier faldt i dag med 55 øre, eller 35 pct., til 1,02 kr., efter på et tidspunkt at være blevet handlet til blot 92 øre.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs