Regnskab: Lollands Bank fastholder forventningerne

Lollands Bank holder skansen og fastholder forventningerne til helåret efter de første seks måneder af 2011.

Lollands Bank lander et resultat før skat efter årets første seks måneder på 2,4 mio. kr. Det er et fald fra 14 mio. kr. efter første halvår af 2010.

Det er blandt andet posten kursreguleringer, der trækker i den forkerte retning. Her præsenterer banken et minus på 3,3 mio. kr. mod et plus på 5 mio. sidste år. Desuden er banken lige som alle ramt af udgifter til Indskydergarantifonden, hvor banken i løbet af 2011 har sendt 4,5 mio. kr. afsted.

Posten nettorente og gebyrindtægter er på samme niveau som sidste år, nemlig 50,5 mio. kr. Også nedskrivningerne ligger stort set på samme niveau som sidste år og ender på 7,4 mio. kr. mod 7,8 året før. Dermed lander nedskrivningsprocenten for halvåret på 0,5 pct.

Fald i indlån

Banken har oplevet fald i både ind- og udlånet. Indlånet står for et fald på 6,3 pct., mens udlånet er faldet med 2,2 pct.

Lollands Bank fastholder forventningerne til hele 2011 og venter stadig et resultat før kursreguleringer, der er ”bedre end i 2010”, skriver banken.

”Indbetalingerne til Indskydergarantifonden har i 2011 udgjort 4,5 mio. kr. mens nedskrivningerne er på samme niveau som i 1. halvår 2010. Banken forventer dog fortsat, at resultatet før kursreguleringer for 2011 bliver bedre end i 2010,” skriver banken, der samtidig nævner tre forudsætninger for, at målet nås – at der ikke skal sendes flere penge af sted til Indskydergarantifonden, at nedskrivninger og hensættelser følger bankens budget og endeligt at banken fastholder et stramt omkostningsniveau resten af året.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også