FinansWatch

Nedskrivningerne vokser i Svendborg

Et meget lille plus – og så endda kun efter skat. Sådan ser årets første seks måneder ud for Svendborg Sparekasse, der må se resultatet blive trukket ned af voksende nedskrivninger.

Foto: S¿ren Skarby

Krak, kursregulering og nedskrivninger skæmmer årets første måneder i Svendborg ganske betydeligt. Sparekassen lander dog alligevel lige på den rigtige side af det rød-sorte skel.

”Selvfølgelig er det lidt ærgerligt med et næsten-nul-resultat. Vi kan glæde os over, at det ikke er fordi vi har en dårlig drift, men det kan naturligvis mærkes med ekstraordinære udgifter på godt 10 mio.kr., hvoraf knap 8 mio.kr. er til Indskydergarantifonden” skriver adm. direktør Svend Erik Kracht i en meddelelse og knurrer over de solide bankers skæbne:

”Med vores kapitalgrundlag kan det ikke bekymre, men det kan godt irritere lidt, at banker med fornuftig drift og indlånsoverskud skal blive ved med at betale så meget for nogle relativt få bankers store risikovillighed.”

Stak fra bryllup

Svendborg Sparekasse – der tidligere på året forlod konkurrenterne Sparekassen Faaborg ved bankfusions-alteret – lander på -1,3 mio. kr. før skat, men 1,9 mio. kr. på den rigtige side af målstregen efter skat.

Faaborg: Svendborg gik fra os - men vi leder stadig

Ud over udgifterne til krakkene på Amager og Mors, der løber op i 7,8 mio. kr. for banken, er det hovedsagligt stigende nedskrivninger, der plager banken.

Dermed går Svendborg stik imod trenden fra de fleste andre banker, hvis nedskrivninger endelig for alvor er begyndt at vige. I stedet stiger nedskrivninger fra 10,9 mio. kr. i første halvår af 2010 til 17,5 mio. i år.

Kæmpe indlånsoverskud

Det er dog stadig kun en ganske lille andel af det samlede udlån på 1,8 mia. kr., der er faldet tilbage med 137 mio. kr. i forhold til sidste år, men dog har oplevet en mindre stigning på 17 mio. i løbet af 2011.

Udlånet er dog stadig bestemt lillebror til indlånssiden i banken, der med 74 mio. mere i kassen end sidste år nu er oppe på 2,3 mia. kr.

Fastholder forventninger

Banken forventer fortsat et resultat for 2011 ”ekskl. nedskrivninger, kursreguleringer og skat i niveauet 45-50 mio.kr.”

Også kursreguleringer er dog gået den forkerte vej i første halvår, og koster banken 4 mio. kr.

Banken holder samtidig fast i en uhyre solid solvens på 22,9 pct. mod et individuelt behov på 9,3 pct.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs