FinansWatch

Hvidbjerg Bank taber et par millioner mindre på Amagerbanken

Hvidbjerg Banks resultat blev væsentligt forbedret i andet kvartal, da tabet på Amagerbankens krak ikke bliver helt så stort som frygtet. Halvårsresulatet er dog fortsat ret belastet af konkursen og viser et underskud efter skat på 6,7 mio. kr. mod et tab på 2,9 mio. kr. i samme periode sidste år.

Hvidbjerg Bank havde 28 mio. kr. stående i Amagerbanken, da den krakkede, og tabet i den forbindelse blev i regnskabet for første kvartal opgjort til samlet 13,3 mio. kr. Men Hvidbjerg Bank får flere af sine penge igen.

"Oprindeligt modtog banken en foreløbig dividende på sit tilgodehavende i Amagerbanken, der netop på konkurstidspunktet helt tilfældigt var på usædvanligt højt niveau, på 59 pct. Denne dividende er nu officielt forhøjet til ca. 66 pct., men en revisionsopgørelse antyder, at slutdividenden måske vil overstige 84 pct., hvilket yderligere vil reducere Hvidbjerg Banks tab på Amagerbankens konkurs og dermed forbedre resultatudviklingen tilsvarende," forklarer Hvidbjerg Bank.

Isoleret i andet kvartal landede resultatet før skat dermed på 4,4 mio. kr., inklusive tilbageførte nedskrivninger på Amagerbanken på 2,1 mio. kr. Halvårsresultatet viser dog fortsat et underskud på 8,9 mio. kr., og retorikken i bankens forventninger til 2011 er uændrede.

"Tabet og udgifterne i kølvandet af Amagerbankens og Fjordbank Mors' konkurs bevirker, at det bliver meget svært at nå et positivt resultat for året som helhed," konstaterer ledelsen.

Finanstilsynets såkaldte Tilsynsdiamant, der fastlægger en række særlige risikoområder med angivne grænseværdier, har Hvidbjerg Bank ikke problemer med at leve op til.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs