FinansWatch

Bankpakke IV vil forgylde bankaktionærer

De foreløbige udmeldinger om indholdet i den kommende bankpakke 4 ser ud til igen at forgylde bankaktionærerne. Ved alle bankpakkerne er der overført risiko fra bankerne til staten (og dermed skatteyderne)

Det vil ske igen, med mindre der kommer en brancheløsning, hvad ikke virker sandsynligt. Det skriver Aktieugebrevet.

Ugebrevet venter en forlængelse af de statslige garantier ud over 2012. Endvidere har det været fremme, at Finansiel Stabilitet skal overtage nødlidende lån i forbindelse med fusioner mellem svage og stærke banker. Myndighederne bliver nødt til at opgive hovedelementet i bankpakke 3, hvorefter indskydere og investorer med indskudte seniorlån kan tabe penge.

Flere aktier stiger

"På baggrund heraf anser vi bankerne som en attraktiv investeringsmulighed. I de foreløbig aflagte bankregnskaber for andet kvartal ser vi en positiv udvikling i basisresultatet, fortsat høje nedskrivninger på dårlige lån og mindre kurstab på obligationer. Selve bundlinjen er forringet hele vejen rundt af ekstraindskud i Indskydergarantifonden efter konkurser i Amagerbanken og Fjordbank Mors," skriver ugebrevet.

Selvom dansk økonomi ikke ligefrem udvikler sig positivt, og der de seneste uger har været en minisommerfinanskrise, så er flere bankaktier steget ganske pænt, konstaterer ugebrevet og påpeger, at Diba Bank er steget 20 pct., Max Bank 18 pct. og Hvidbjerg Bank 17 pct. de seneste uger.

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs