Banker hilser højere vækstkaution velkommen

Fremover kan mindre virksomheder låne op til 25 millioner med staten som kautionist. En forhøjelse, som man hilser velkommen i bankerne.

Vækstfonden har netop fået EU's godkendelse til at hæve loftet for, hvor store lån fonden må kautionere for, når mindre virksomheder går i banken for at låne et vækstprojekt. Loftet hæves nu fra 10 til 25 millioner, og det hilser man velkomment i bankerne.

”Ændringen betyder jo, at der er nogle enkelte sager med finansieringsbehov i intervallet 10-25 mio. kr., som vi hidtil har sagt nej til, men som vi nu kan hjælpe. Så det er en ny mulighed, som vi hilser meget velkommen,” siger underdirektør i Danske Bank Henrik Søndergaard Frederiksen til Børsen.

Træge banker

I Dansk Erhverv håber underdirektør Søren Friis Larsen, at det sætter mere skub i bankerne, som, han mener, er for træge i optrækket.

»Det, vi hører fra medlemmerne, er, at bankerne er lidt træge. Det kan skyldes, at de ikke kender tilstrækkeligt til produkterne i Vækstfonden, men det kan også skyldes, at bankerne kører på autopilot og derfor ikke bruger tid på konkret at vurdere de enkelte virksomheder,« siger Søren Friis Larsen til Børsen.

En af de banker, der bruger ordningen flittigt er Spar Nord.

”Jeg tror, at nogle banker har den tilgang, at hvis ikke de kan tage hele risikoen alene, så kan de lige så godt sige nej. Så tør de heller ikke løbe 25 pct. af risikoen. Men der ser vi altså anderledes på tingene,” siger kreditdirektør Kim Christensen til avisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs