FinansWatch

Regnskab: Overskuddet skrumper på Djursland

Bankkonkurser har suget en stor del af overskuddet i Djurslands Bank.

Djurslands Bank kom ud af første halvår med et encifret millionoverskud og en resultatnedgang på omkring 75 pct. efter store udgifter til dækning af halvårets bankkonkurser.

Overskuddet før skat faldt til 8,0 mio. kr., men havde været omkring tre gange større uden bankkonkurserne.

"Resultatet af årets første halvår har i væsentligt grad været påvirket af konkurserne i Amagerbanken og Fjordbank Mors. Bankens forventede andel af Indskydergarantifondens tab er beregnet til 16,2 mio. kr., som er udgiftsført i halvårsregnskabet," skriver Djurslands Bank.

Positiv udvikling

Bankens ledelse fremhæver en positiv udvikling i indlånet. Det gennemsnitlige indlån var 140 mio. kr. større i første halvår end i samme periode sidste år, mens det gennemsnitlige udlån var 36 mio. kr. større. Ultimo halvåret var indlånet dog faldet til 3548 mio. kr. fra 3596 mio. kr. ved udgangen af første halvår 2010, og udlånet var steget til 4035 mio. kr. fra 3945 mio. kr.

"Den meget tilfredsstillende balance mellem bankens indlån og udlån medfører en markant likviditetsmæssig overdækning på 1300 mio. kroner i forhold til lovgivningens krav herom," skriver banken.

Tab og hensættelsesposten viste et fald til 11,9 mio. kr. fra 17,4 mio. kr. i samme periode af 2010. Hovedparten af nedskrivningerne er foretaget på landbrugs- og øvrige erhvervsengagementer.

For 2011 fastholder Djurslands Bank sine forventninger om et resultat før skat, kursreguleringer og nedskrivninger i niveauet 60-75 mio. kr.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs