Bank of NY Mellon: Ny afgift på indskud fra storkunder

Storindskydere i Bank of New York Mellon skal fremover betale for at have deres penge stående på kontoen. Banken har oplevet stor stigning i indskud fra investorer, der leder efter sikre steder at placere deres kapital.
AF RITZAU FINANS

Storindskydere skal fremover betale gebyrer for at have deres penge stående på kontoen, meddeler Bank of New York Mellon (BNY), som har oplevet en pludselig og kraftig stigning i indskud idet investorer leder efter sikre steder at parkere deres kapital. Det skriver Financial Times fredag.

Ekstraordinære indskud har betydet, at gebyrer har været nødvendige for at beskytte kvaliteten og styrken på balancen, skriver BNY. Banken kan nemlig ikke geninvestere de pludseligt store indskud, idet klienterne til enhver til uden varsel kan trække deres penge ud igen.

Storkunde-gebyr

"Den flygtige natur som de her nye indskud har, forhindrer os i at bruge balancen til at investere for at dække omkostningerne i forbindelse med reguleringer og indskydergaranti," skriver BNY.

Gebyret vil dog kun ramme de største af bankens kunder med indskud på mindst 50 mio. dollar. Storkunderne kan se frem til et årligt gebyr på 13 basispoint af beløbet udover de 50 mio. dollar.

Pengemarkedsfonde peger på, at hvis flere banker indfører samme tiltag, vil det have gavnlige effekter på de internationale lånemarkeder, som har oplevet kapitalflugt frem mod gældsloftforhandlingerne i USA.

Ritzau Finans

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også