Fornyet håb sendte bankaktier til vejrs

Bankaktierne steg pænt onsdag, da danske og udenlandske investorer fik fornyet håb om, at der vil komme en løsning på den europæiske gældskrise og den amerikanske ækvivalent.

C20 endte dog i minus, trukket ned af Novo Nordisk.

Det toneangivende C20-indeks lukkede 0,06 pct. nede i indeks 431,08. I toppen endte Sydbank og Danske Bank, mens Novo Nordisk dykkede i takt med, at investorerne forlod de defensive aktier. Torsdag er der krisemøde blandt EU's regeringschefer, og i USA er der kommet et kompromisforslag på bordet, der giver håb om en forøgelse af gældsloftet.

"Inden en aftale er på plads i EU, tror jeg ikke, der skal ske alverden. Forventningens glæde er altid den største, så når der kommer en melding om, at man er tæt på en løsning, kan markedet tage et hop, men så tror jeg, det falder ned igen. Der er ingen tvivl om, at der kommer en løsning. Verdensøkonomien får ikke lov til at bryde ned igen, og bundproppen vil ikke gå ud af markederne. Det vil ingen lade ske, og vi har jo lært noget af finanskrisen," sagde aktierådgiver i Jyske Bank, Henrik Aagaard.

Sydbank steg med 5,2 pct. til kurs 118,7, mens Danske Bank steg med 2 pct. til kurs 99,95. Sydbank fik en hjælpende hånd fra Nordea, der i sin morgenrapport skrev, at man foretrækker Sydbank blandt de nordiske bankaktier.

I bunden af C20 satte Novo Nordisk sig med 1,1 pct. til kurs 657,5. Det skete i takt med, at investorerne fik lidt risikolyst tilbage og sendte deres penge ud af de defensive aktier. Novo Nordisk toppede mandag i 670 kr. per aktie.

"Novo Nordisk har ageret sikker havn i en periode, så der er nok nogen, der trækker stikket hjem i dag. Vi kan også se, at Chr. Hansen falder en smule. Så de defensive aktier ligger tungt," siger Ole Kjær Jensen.

Det blev også en skidt dag for Carlsberg, da den russiske præsident Dimitry Medvedev satte sit kontrafej på et stykke lovgivning, der forbyder salg af alkohol om natten. Loven vil træde i kraft i 2013 og indebærer også et totalt forbud mod alkoholsalg fra populære mobile gadeboder.

Carlsberg, der ligeledes fik sit kursmål sænket fra 670 til 600 kr. hos Svenske Handelsbanken, oplevede et kursfald på 0,9 pct. til kurs 515,5.

Uden for C20 faldt SAS med 0,9 pct. til kurs 10,5 kr. Det skete, efter Nordea stillede sig kritisk over for det skandinaviske flyselskab. Banken anbefaler sine investorer at bytte SAS-aktier ud med Norwegian-aktier, da sidstnævnte er langt bedre til at udnytte stordriftsfordele og holde sine driftsomkostninger nede. Morgan Stanley sænkede tirsdag sit kursmål på SAS-aktien til 10,7 skr., svarende til 8,7 kr.

Dagens eneste danske regnskab kom fra Kreditbanken. Banken kom ud med sorte tal på bundlinjen i den første halvdel af 2011. Overskuddet efter skat endte på 5,2 mio. kr. og blev dermed 0,6 mio. kr. mindre end samme periode året før. Bankens ledelse betegner udviklingen i banken som "bundsolid".

Aktien i Kreditbanken faldt marginalt til kurs 1775 kr. per aktie.

(Ritzau Finans)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også