FinansWatch

Handelsbanken løfter bundlinjen med 7 procent

Den løsomme svenske bank sender et flot halvårsregnskab på gaden, der på de fleste parametere er bedre end kvartalet før. Dog tilbagegang i Danmark, bortset fra opmuntrende nedskrivningstendens. (Opdateret 07.56)

Foto: THOMAS C. K. PRISKORN

Driftsoverskuddet i Handelsbanken blev i andet kvartal i år 4136 mio. skr. mod 3539 i andet kvartal sidste år. Det var lidt bedre end estimater indsamlet af SME Direkt, der gav forventningen om 4030 mio. skr. Det skriver nyhedsbureauet Direkt.

Nedskrivningerne blev opgjort til 172 mio. skr. mod analytikernes forventning om 227 mio. skr. Nedskrivningerne er noget mindre end i andet kvartal 2010, da de var på 369 mio. skr.

På bundlinjen var overskuddet godt 3,1 mia. skr. mod knap 2,6 mia. skr. året før.

Tilbagegang i Danmark

Der var generel tilbagegang i Handelsbankens forretninger i Danmark i andet kvartal af 2011.

Driftsresultatet faldt til 84 mio. svenske kr., hvor det i samme periode året før lød på 143 mio. svenske kr. Det skyldtes bl.a. et fald i de samlede indtægter, som dykkede 7 pct. til 377 mio. svenske kr., og samtidig steg omkostningerne 14 pct. til 272 mio. svenske kr.

Der var dog lidt godt nyt i form af nedskrivninger på lån, som dykkede 9 pct. til kun at udgøre 21 mio. svenske kr., og der var ingen gentagelse af første kvartals tab på 130 mio. svenske kr. - det skyldtes dog et stort tab på et enkelt kundearrangement, som banken ikke har oplyst nærmere om.

Handelsbanken oplyser desuden i kvartalsregnskabet, at konkurserne i Amagerbanken og Fjordbank Mors har kostet banken 22 mio. svenske kr. i perioden.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs