FinansWatch

Finansrådet: EIB-krav blokerer for billige EU-lån

Finansrådet peger på, at kun et mindretal af de danske banker, kan bruge EIB-finansieringen. Og for dem, der kan, er ordningen forbundet med en masse besvær.

Foto: NDAHL TORBEN

Finansrådet mener, at der er fuldstændig logiske forklaringer på, at de danske banker ikke finansierer sig gennem den særlige pulje under Den Europæiske Investeringsbank, EIB.

”Når danske banker fravælger EIB-finansieringen, så skyldes det i praksis, at ordningen er rettet mod gruppe 1 og 2 banker i Danmark. Altså de cirka 15 største danske banker, hvilket naturligvis udelukker de øvrige banker. EIB vil godt have stordriftsfordele ud af det, når de indleder et samarbejde med en bank, og her er mange danske banker for små til at kunne opfylde det krav,” siger Vibe Balthazar-Christensen, der er erhvervspolitisk konsulent hos Finansrådet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs