FinansWatch

EU vil hjælpe de svage banker fra stress-testen

I en udtalelse fra EU´s finansministre gøres det klart, at de storbanker, der kommer skidt ud af fredagens store stresstest, kan forvente politisk hjælp.

Foto: DAGØ JAN

Fredagen aften omkring spisetid vil en række bankdirektører overalt i Europa lægge kniv og gaffel fra sig, når resultaterne af den store europæiske banktest bliver offentliggjort. Men selv de banker, der klarer sig skift i testen, behøver ikke for alvor frygte for fremtiden, for de europæiske politikere har på forhånd spændt et sikkerhedsnet ud under de mest pressede banker fra testen, der er udført af The European Banker Association.

Børsen skriver onsdag, at de 27 EU-landes finansministre i går vedtog, at staterne om fornødent skal deltage i en rekapitalisering af nødlidende banker. Private løsninger skal først forsøges, men i nødstilfælde skal der skal være »en solid ramme for statsstøtte, der skal være i overensstemmelse med statsstøttereglerne,« hedder det i en udtalelse fra finansministermødet, hvor også Claus Hjort Frederiken (V) deltog.

Konkret er det 91 af Europas største banker, der testes for, om de kapital og likviditetsmæssigt er tilstrækkelig stærke, så staterne fremadrettet kan undgå, at banker kommer i uføre til skade for væksten og skatteborgerne, der i nogle tilfælde må rydde op.

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs