FinansWatch

Nordea: Køb Ringkjøbing, sælg Vestjysk

Nordea ser helt forskelligt på aktierne i Vestjyllands to store banker, mens Spar Nord-aktien får etiketten 'hold.'

Blandt de små og mellemstore banker er Ringkjøbing Landbobank en solid investering. Det er vurderingen fra Nordea, der for nyligt har optaget dækning af Vestjysk Bank, Spar Nord Bank og Ringkjøbing Landbobank.

Nordea mener, at Ringkjøbing Landbobank er "unikt positioneret i det nuværende hårde bankmarked". Banken har blandt andet en meget solid kapitalbuffer på 17 pct. af de risikovægtede aktiver.

"Den store kapitalbuffer betyder, at banken har rigelig kapital til at øge sit udlån. Der kan meget vel komme attraktive muligheder i den kommende tid for at overtage lån fra andre banker, som ikke er lige så velpolstrede som Ringkjøbing Landbobank," mener Nordea, der er meget positivt stemt på aktien.

"Den anden ting, vi godt kan lide, er, at indlånene i banken er lige så store som udlånene. Det betyder, at Ringkjøbing Landbobank ikke er tvunget ud i at hente sin finansiering i interbankmarkedet, hvor specielt udlandet ser ud til at have lukket kassen i for de mindre danske banker."

Tror på Spar Nord

Mere negativ er Nordea, når det gælder Vestjysk Bank. Nordea er kritisk over for, at banken skal ud og hente meget kapital i 2012-2013, da udlandet er negative over for den danske banksektor generelt.

"Vi kan blive nødt til at slanke balancen"

Spar Nord Bank får en lidt mere positiv medfart. Spar Nord Bank skal refinansiere 12 pct. af sine udlån i perioden 2011-2013.

"Det er en udfordring, men dog ikke så meget, at vi finder det alarmerende," noterer Nordea, der ser en mulig kurstrigger, hvis banken frasælger leasingselskabets Finans Nord.

Nordea anbefaler "stærkt køb", "sælg" og "hold" på henholdsvis Ringkjøbing Landbobank, Vestjysk Bank og Spar Nord Bank.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs