FinansWatch

Godsejer giver smæk til lokalbank

Aarhus Lokalbank står til et ordentligt millionsmæk på konkursramt landsbrugskunde.

Godset Tvilumgaard kommer til at være et dyrt bekendtskab for Aarhus Lokalbank. Det står klart efter ejeren, landmand Jørgen Zacher Sørensen, er blevet sendt konkurs.

Det skriver dagbladet Børsen, der anslår, at banken har op mod 75 mio. kr. i klemme hos kunden.

Godset blev sat til salg for 125 mio. kr. i 2009. Siden faldt prisen til 110 mio., og så til 106 mio. Senest har banken så forsøgt Tvilumgaard til 75 mio., fortæller den nu konkursramte landmand. Men salget er langt fra lykkedes:

”DLR Kredit har 45 mio. kr. som første prioritet, så det er formentligt ikke meget, der bliver tilbage til banken. Indtil nu er der, efter hvad jeg kender til, kun budt omkring 52-55 mio. kr. på ejendommen,” siger Jørgen Zacher Sørensen til Børsen.

Intet nyt under solen

I Aarhus Lokalbank afviser man, at Zacher Sørensens nedtur vil skæmme regnskaberne.

”Det betyder ikke noget for os rent nedskrivningsmæssigt. Vi vil ikke udtale os om individuelle kundeforhold, men der er ikke noget nyt under solen,” siger adm. direktør i banken, Vagn Thorsager til avisen.

Aarhus Lokalbank nedskrev næsten 255 mio. kr. på bankens udlån i 2010. Banken oplyste ved sidste kvartalsregnskab, at man kun har en meget begrænset margen tilbage til at tage nye tab.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs