FinansWatch

Presset tilsyn ændrer risikomærkning

Efter pres fra verdens største kapitalforvalter, Blackrock, må udenlandske indeksfonde alligevel gerne sælges til danske privatinvestorer uden brug af særlige rådgivere.

Foto: Wrem Steen Jyllands-Posten

Efter massiv kritik ændrer Finanstilsynet nu risikomærkningen af investeringsprodukter, så billige, udenlandske indeksfonde rykker fra rødt til gult lys. Dermed kan de sælges på samme vilkår som almindelige investeringsforeninger, skriver Børsen.

Blackrock, der er verdens største udbyder af indeksfonde, bekræfter, at de har været i tæt dialog med det danske tilsyn.

”Der har været en del forvirring i markedet om, hvor ETF’er befandt sig i trafiklysene. Vi har nu været i kontakt med det danske finanstilsyn, for at få en afklaring, og de er vendt tilbage med gode nyheder, nemlig at ETF’er nu er i gult lys frem for rødt lys,” siger Geir Espeskog, der er den nordiske ansvarlige for Blackrocks ETF-forretning IShares, til Børsen.

Årlig opdatering

Ifølge Finanstilsynet blev indeksfondene placeret i det røde lys, fordi de var uigennemsigtige og dermed ikke egnede for almindelige private investorer, men nu bekræfter jurist i tilsynets kontor for forbrugerspørgsmål, Ulla Brøns Pedersen, at man har revideret ordningen, efter at være blevet gjort opmærksom på, at de fleste ETF’er lever op til de europæiske krav til investeringsforeninger også kaldet UCITS-reglerne.

”Vi har lavet en liste, som vil blive opdateret en gang om året, når vi bliver klogere. Dengang var vi ikke klar over, at der kunne være ETF’er, der var omfattet af UCITS, men nu er vi ved at lave en vejledning til reglerne, hvor det kommer til at stå,” siger Ulla Brøns Pedersen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs