FinansWatch

Virksomheder tvunget væk fra små banker

Indskydergarantiens grænse på 750.000 kr. betyder, at firmaer ikke tør have alle pengene stående i en mindre bank.

Op mod hver ottende virksomhed har ladet indskydergarantiens grænse på 750.000 kr. få indflydelse på deres af valg af bank. Det viser en undersøgelse foretaget af Dansk Erhverv for Berlingske.

Undersøgelsen er lavet inden Fjordbank Mors kollapserede, og dermed er tendensen muligvis endnu tydeligere i dag.

”Det er temmeligt voldsomt, når der sker adfærdsændringer i hver ottende virksomhed. Et bankskifte er jo slet ikke, som når vi andre skifter underbukser,” siger Bo Sandberg, økonom i Dansk Erhverv, til Berlingske. Han mener, det er et klart bevis på, at den danske enegang ikke kun betyder flere administrative byrder for virksomhederne, men også lægger et pres på de mindre banker.

”Den danske enegang betyder formentligt, at der er nogle af de mindre banker, der kommer i klemme. Vi registrerer i hvert fald en klar tendens til, at virksomheder ikke længere tør lægge hele deres engagement i den lokale bank. Enten søger de over i en stor bank, eller også gør de virksomheder, som ikke vil miste den lokale tilknytning, det, at de spreder risikoen ved at have deres indskud i flere forskellige banker,” siger Bo Sandberg til avisen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs